top of page

Москаль знает, как довести ЛДНР до банкротства


Підприємства, які ще залишаються на частині Луганської області, захопленої бойовиками "ЛНР", у разі переїзду на підконтрольну Україні території можуть отримати податкові пільги. Про це повідомляє ТСН з посиланням на прес-службу очільника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Плюси від цього не тільки в можливості займатися легальним бізнесом у правовому полі нормальної країни, а не якогось опереткового й ніким не визнаного квазідержавного утворення. У разі переїзду підприємства зможуть отримати й чималі податкові пільги – звільнення від сплати податку на прибуток та звільнення від сплати податку на додану вартість", - наголосили у прес-службі і зазначили, що відповідний законопроект незабаром буде представлений на розгляд Верховної Ради.

За словами Москаля, з окупованих територій Донбасу переїде 90% підприємств. "Якщо уряд і Верховна Рада дадуть добро, ми доведемо "ЛНР" і "ДНР" до банкрутства. Там є підприємства, які готові переїхати, треба тільки спонукати їх до цього податковими пільгами. Мова йде про бізнес із окупованих територій Донбасу, до яких можна додати й Крим", - запевнив Москаль.

Він також згадав про свій досвід роботи головою ОДА в Закарпатській області, де діяв "Закон про спеціальний режим інвестиційної діяльності". "На початку 2000-х чимало підприємств із сусідніх країн, які вступили до ЄС (із новими вимогами мінімальної зарплати тощо), розмістили свої потужності на Закарпатті. Вони отримували тут серйозні податкові пільги й мали змогу найняти відносно дешеву, але кваліфіковану робочу силу. За таким же зразком слід діяти й на Донбасі", - додав він.

свежак
bottom of page